2012. szeptember 1., szombat

Fashion Hungary, indul a blog!



Ma 4 hónapja, hogy működik a facebook oldalunk, a Fashion Hungary. A kedvelők száma már több, mint 2000. Ezért úgy döntöttünk, hogy blogon folytatjuk tovább a tevékenységünket, hogy még több érdekes cikkel, divatanyaggal szolgáljunk benneteket!
4 hónappal ezelőtt úgy döntöttünk, hogy létrehozunk facebookon egy oldat, amin a magyar divattal fogunk foglalkozni. Hogy miért? Észrevehető, hogy az elmúlt években egyre nagyobb teret kapnak a magyar tervezők, hogy bemutathassák munkáikat. Gondolhatunk ezalatt a Gombold újra öltözéktervezői pályázatra, vagy a nemrég megrendezett Gellért, a divat strandja! fürdőruha pályázatra. Egyre nagyobb figyelmet kapnak a magyar tervezők. A magyar divatvilág kezd feléledni. Tavasszal kiadták a Magyar Divat 1116 éve c. könyvet! 2011-ben új magyar divatmagazin látott napvilágot, a Fashion Issue!
Rengeteg új kezdeményezés született, de mi úgy gondoltuk, hogy szükség van egy olyan fórumra, ahol mind ez megtalálható egyben. Úgy gondoltuk, hogy szükség van egy helyre, ahol megtalálhatóak a magyar tervezők mellett, híres magyar divatfotósok, modellek, és mindenki aki a magyar divattal foglalkozik és tesz érte! Az egyik célunk tehát az, hogy a legfontosabb divatanyagokat, eseményeket, megjelenéseket közöljük, egy helyen.
A másik célunk az, hogy a magyar divat, a magyar tervezők, a magyar márkák még nagyobb teret kapjanak, és még több ember megismerhesse őket. A lakosság többségét nem érdekli a divat, nem foglalkozik az öltözködéssel, a stílussal, a külcsínnel. Nem az a célunk, hogy minden ember fashionista divatőrült legyen, hanem, hogy újra rátaláljon önmagára, és az igényei újra hasonlók legyenek, mint régen. Mert egykor Budapest neve egy helyen szerepelt a nyugati divatvárosokkal. Mi voltunk a kelet-európai Párizs. A budapesti nő ismert volt stílusáról, divat iránti hódolatáról. Ma ez már az átlagra nem érvényes. De nem is tűnt el, csak kell egy kis löket, hogy a város újra megtalálhassa önmagát!
A tendencia azt mutatja, hogy a válság ellenére az igény nő. Ezért arra az elhatározásra jutottunk, hogy blogon folytatjuk tovább, így a facebookos megosztások mellett itt már olvashattok cikkeket a magyar divatról, interjúkat a magyar tehetségekkel.
És miért ez a név? Lehetnénk Magyarországi Divat is, hiszen ha magyar divatról beszélünk, akkor a nevünk is lehetne magyar. De úgy gondoljuk az angol cím, talán hamarabb az oldalunkra vonzza a külföldi személyeket is, hogy ők is megcsodálhassák, hogy mennyire is kreatívak vagyunk, milyen sok tehetség él hazánkba.
 Szóval legyünk büszkék magunkra, és divatra fel!
                                                                                                         Dienes Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése