2012. szeptember 7., péntek

„WE WERE THERE” – BARNOFF 2012/2013 A/W KOLLEKCIÓ

A cikket írta: Varga Anita

Elsőként Tamara Barnoff – grúz származású, de már 2004 óta Magyarországon élő – divattervezőnő legújabb, ready to wear kollekcióját mutatjuk be nektek. Az új kollekció a „We were there” fantázianevet kapta. Szlogenje: „The road from the dark towards the light, full of sacrifice: this was the inspiration behind the fall/winter collection of the Barnoff house. The dead butterflies, the lifeless colors paint a picture of the colorless nature and the hopeless, lonely traveller.” Ez nagyjából annyit jelent, hogy az út, amely a sötétből a fény felé vezet, rengeteg áldozattal jár. A halott pillangók és az élettelen színek pedig a természetnek egy halvány, fakó oldalát és egy reményvesztett, magányos utazó képét sejtetik.
Valószínűleg ennek az elgondolásnak köszönhetően lettek a kollekció fő színei a fekete, fehér, bézs, barna és a világos szürkéskék, és ezért bukkan fel gyakran a pillangó is, mint díszítő motívum.
A felhasznált anyagok között egyaránt megtalálható a viszkóz, a vászon, a selyem, a pamut, valamint a csipke is. A ruhák - formájukat tekintve - a letisztult, klasszikus szabásvonalak modernebb újragondolásait képviselik. A harang formájú kabátujjak, a háromnegyedes ujjú blúzok és ruhák, valamint a térd alá érő ceruza szoknyák a 40-es, 50-es évek hollywoodi eleganciáját idézik. Ezzel szemben a hosszú ruhák, az íves gallérok és a díszes kabátok a 30-as, 40-es évek retro hangulatát keltik életre. Egyfajta természetes és könnyed eleganciát tükrözve, a kollekció az erős független nőket célozza meg, akik a kérészéletű trendek helyett inkább a kifinomult ízlést részesítik előnyben.

Light cardigan


Butterfly top illetve You Are Beautiful blouse és hozzá Classy skirt, illetve Fly Line belt
alatta: I Had a Dream dress és hozzá Fly Line belt  barna színben 


  
White dress, amelyen szintén megjelenik a pillangó dísz.


Butterfly top és Now or Never skirt
Butterfly-B top és Brownie leggings











































Photo: Vivenne Balla
Styling: Heni Kiss
Makeup: Ágnes Bukor
Hair: Sophie Magalashvili
Model: Bora (Xpose)

 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése